Wijnen zoeken
Uw wijnspecialist
Ron
Wijn en koken zijn mij met de paplepel ingegoten. Na het voltooien van al mijn koksopleidingen heb ik in een 10-tal mooie horecabedrijven gewerkt waaronder Sterren restaurants Excelsior in Amsterda…
Neropasso
Productinformatie
- Type wijnRood
- Land Italië
- Wijnstreek Veneto
- Smaak en Licht
- Jaar 2011
- Alcohol percentage12
- Inhoud 0,75
Bestellen
€ 10 ,50
+ WishlistOmschrijving
De Neropasso wordt gemaakt van Corvinone, Corvina en Cabernet druiven, met de typische "appassimento" methode. Een deel van de druiven die gebruikt wordt voor deze wijn is gedroogd, dit wordt de 'appassimento' methode genoemd. Dit is een unieke methode die kenmerkend is voor de productie van wijnen uit de Veneto regio. Deze techniek heeft zijn wortels in een ver verleden sinds de Romeinse tijd. De druiven worden voor het persen gedroogd. De ervaring voor het drogen van de druiven voor de Neropasso is nodig. Om een uitstekende wijn te krijgen, is de 'appassimento' methode essentieel. Het is een zeer kritische en delicate fase van het wijnmaken.
Deze wijn heeft een intens robijnrode kleur. In het bouquet kruidig met hints van kersen, zwarte kersen en pruimen compote. Fijn en fluwelig op het palet, aanhouden met zachte tannine in de afdronk.
Mijn winkelwagen
- Geen wijnen in winkelwagen