• Uw wijnspecialist

    Robbert-Jan
    Sinds 2007 ben ik actief als wijnkoper bij Van Rooijen Wijnimport. Velen kennen mij van uitgaanscentrum ‘van Rooijen’ in Wervershoof. Daar ben in van jongs af aan opgegroeid met horeca.…

Kookstudio WFO, Waar Fijnproevers OntmoetenPeerdeman en van Rooijen Wijnimport

Paul Mas Reserve Viognier

Productinformatie

  • Type wijnWit
  • Land Frankrijk
  • Wijnstreek Languedoc
  • Smaak Aromatisch , Bloemig en Gastronomishe
  • Alcohol percentage13,5%
  • Inhoud 0.75

Bestellen

€ 10 ,75

+ Wishlist

Omschrijving

Viognier de druifsoort van de Condrieu, een zeer elegant druifsoort die moet worden verbouwd met alle precisie. Maar wij kunnen u vertellen dat deze Viognier van Paul mas Estate wel erg goed gelukt is! Wat een verfijnde wijn met veel elegantie. Maar dat gaat allemaal niet van zelf de Viognier druif vraagt erg veel aandacht tijdens het groeiseizoen. Het begint allemaal om de juiste plek te selecteren voor de Viognier druif, de heer Jean Claude Mas die sinds 2000 aan het roer is van dit mooie Franse wijnhuis. Hij vond een ideale plek op de heuvels met de juiste verhouding van zon licht en verkoeling voor zijn Viognier.

Het klimaat wat heerst in de wijngaard is perfect, zonneschijn de juiste verkoeling en de rijke bodem structuur dragen bij aan een top oogst. Als de rijpheid is bereikt worden de Viognier deels met de hand en deels machinaal geoogst. Als alle druiven binnen zijn gebracht bij Paul Mas worden ze op sorteertafels grondig gecontroleerd. Enkel het beste sap wordt klaar gemaakt om deels te rijpen op eiken hout. Dit geeft deze witte Paul Mas Viognier net wat meer diepgang en kracht.

In de geur heeft deze Paul Mas Estate Viognier aroma's van witte perzik, appelbloesem en tropische ananas. Een wijn die je niet te koud moet drinken want dan komen niet alle mooie smaken naar voren, en dat is uiteraard jammer. Een graad of 9 a 10 zou top zijn voor deze Paul Mas Estate Viognier. In de smaak een prachtig integer pakket aan smaken zoals perziken, abrikozen en peren. voldoende fraîcheur in de afdronk. Dus eigenlijk een plaatje van een wijn die ook goed gecombineerd kan worden met gerechten zoals zeevruchten, curry gerechten en blauwe kazen.

Onze wijnhuizen