• Uw wijnspecialist

  Robbert-Jan
  Sinds 2007 ben ik actief als wijnkoper bij Van Rooijen Wijnimport. Velen kennen mij van uitgaanscentrum ‘van Rooijen’ in Wervershoof. Daar ben in van jongs af aan opgegroeid met horeca.…

Kookstudio WFO, Waar Fijnproevers OntmoetenPeerdeman en van Rooijen Wijnimport

Mas de Tannas

Productinformatie

 • Type wijnWit
 • Land Frankrijk
 • Wijnstreek Sud Quest
 • Smaak Droog en Bloemig
 • Jaar 2018
 • Alcohol percentage13 %
 • Inhoud 0.75

Bestellen

€ 8 ,95

+ Wishlist

Omschrijving

Wederom een prachtige biologische wijn van Grootheer Paul Mas deze rode Mas des Tannes Classique. Deze witte wijn is een blend van de druiven Chardonnay en Grenache Blanc. De druiven worden gedeeltelijk met de hand geplukt en het overige deel machinaal voor een zeer strenge selectie op het fruit. De oude ranken geven momenteel echt prachtige volle trossen en liggen in de gemeente Montagnac in de vallei van de lagere Hérault. Jean-Claude Mas heeft het landgoed in 2006 verworven. Het bevindt zich op een toplocatie op een hoogte van 120 meter, op glooiend terrein. De klei en kalk steen gronden zijn rijk aan organisch leven en een weelderige ondergrond die nooit is blootgesteld aan synthetische producten.

Biologische witte wijn

Voor deze biologische witte wijn dient er veel werk verzet te worden in de wijngaarden en worden de druiven zeer nauwlettend in de gaten gehouden. Bij de perfecte rijpheid van de beide druifsoorten worden de druiven afzonderlijk van elkaar geoogst. Ook de vinificatie vind gescheiden plaats. 60% van deze witte wijn rijpt op Franse eikenhouten vaten voor meer rondheid en souplesse. Het overige deel rijpt op cementenvaten voor de heerlijke frisheid. Na de botteling rijpt de wijn nog enkele maanden op de fles in de kelders van Paul Mas voor een perfecte finish.

De geur en smaak van de witte Mas des Tannes

Inmiddels zijn wij razend benieuwd naar deze witte Mas des Tannes. Een mooie goudgele kleur met groene tinten geeft deze wijn weer in het glas. In de neus komen aroma's naar voren van kweepeer en bloemen met een frisse hint van citrus en wat vanille. Dat vertaald zich in de smaak naar kracht, zachtheid en een mooie zuurgraad. Heerlijke smaaknuances van rijp geel fruit die worden afgewisseld met een aangename ondertoon van citrus. Aan het einde nog een milde touch van vanille door de houtlagering.