• Uw wijnspecialist

    Robbert-Jan
    Sinds 2007 ben ik actief als wijnkoper bij Van Rooijen Wijnimport. Velen kennen mij van uitgaanscentrum ‘van Rooijen’ in Wervershoof. Daar ben in van jongs af aan opgegroeid met horeca.…

Kookstudio WFO, Waar Fijnproevers OntmoetenPeerdeman en van Rooijen Wijnimport

Bourbon Barrel Tawny

Productinformatie

  • Type wijnDessertwijn
  • Land Australië
  • Smaak Kruidig , krachtig en Zoet
  • Jaar nvt
  • Alcohol percentage21%
  • Inhoud 0.50

Bestellen

€ 26 ,95

+ Wishlist

Omschrijving

 

Onze Australische wijnmaker Wayne Dutschke houdt wel van een beetje experimenteren. Een aantal jaren geleden importeerde hij wat gebruikte Bourbonvaten uit Kentucky. De Bourbonvaten worden aan de binnenkant gebrand en mogen maar 1 keer gebruikt worden voor Bourbon. Er schijnen zelfs meer Bourbonvaten dan mensen te zijn in Kentucky.

Deze Tawny gemaakt van druiven als Grenache, Shiraz, Pedro Ximinez, Frontignac, Muscadelle and Chardonnay, wordt gelagerd op vaten waarin eerst hun dessertwijnen hebben gerijpt. Hierna wordt de Tawny overgestoken op de gebruikte Bourbonvaten, om vervolgens nog een aantal jaren in te rijpen.

Bourbon moet worden gerijpt in een gloednieuw, verkoold wit eiken vat, wat betekent dat deze vaten slechts eenmaal kunnen worden gebruikt. Blijkbaar zijn er meer bourbonvaten dan mensen in Kentucky, het officiële huis van Bourbon. Zij dachten dat ze er geen zouden missen, dus jaren geleden importeerden zij enkele gebruikte Bourbon-vaten van Kentucky naar Australië om enkele eigen Tawny te rijpen en nu kunnen zij de resultaten met u delen. De Bourbon Barrel Tawny heeft de verschillende smaken van de geest. Oorspronkelijk gerijpt in deze verkoolde vaten met de oude rancio-karakters van de Tawny. We vertrouwen erop dat je ervan zult genieten!