• Uw wijnspecialist

    Robbert-Jan
    Sinds 2007 ben ik actief als wijnkoper bij Van Rooijen Wijnimport. Velen kennen mij van uitgaanscentrum ‘van Rooijen’ in Wervershoof. Daar ben in van jongs af aan opgegroeid met horeca.…

Kookstudio WFO, Waar Fijnproevers OntmoetenPeerdeman en van Rooijen Wijnimport

All Natt Rouge

Productinformatie

  • Type wijnRood
  • Land Frankrijk
  • Wijnstreek Languedoc
  • Smaak Hout Gelagerd en Fruitig
  • Alcohol percentage14,5%
  • Inhoud 0.75

Bestellen

€ 10 ,50

+ Wishlist

Omschrijving

De zeldzaamheid en splendeur van de AllNatt Diamant (101,29 Karaat !!) was de inspiratie bron van de Paul Mas AllNatt Rouge Souplesse. Deze wijn heeft door de productie methode een hele zwoele volrijpe aanzet met een heel klein restzoetje. Een kleur van zwarte kersen, met ook  aroma’s van wilde bessen, kersen en Oosterse specerijen gecombineerd. De wijn heeft een afdronk zonder einde met hele verfijnde tannines. Een Amarone uit Frankrijk! Deze schoonheid van een wijn wordt gemaakt volgens de Italiaanse Appassimento  productie methode. De Druiven worden gedroogd na de oogst en vóór de wijnbereiding, waardoor het gehalte aan suikers toeneemt. Dit gebeurt op een droge, goed geventileerde plaats om alle schimmels die de druiven tijdens de oogst eventueel hebben opgelopen uit te schakelen. De wijn wordt gemaakt van de, nog wat onbekende,  Marselan druif welke relatief nog niet zo lang aangeplant is. Deze  druif is ontwikkeld door een kruising van Grenache en Cabernet sauvignon. Hieruit is een aromatische druif ontstaan met veel kleur, goed gestructureerd en met soepele tannines.De rijpe Marselan druiven laat de wijnmaker bewust langer aan de aan de ranken hangen waardoor ze vocht verliezen en langzaam uitdrogen en Als ze voldoende vocht hebben verloren worden de druiven geplukt en geperst. Zo wordt een rijk en geconcentreerd sap verkregen waarmee een zachte fruitige wijn gemaakt wordt die van nature licht zoet is. De Marselan druiven staan gepland in meerdere wijngaarden van Paul Mas en worden regelmatig gebruikt in de mooiste blends. De Marselan is ook goed bestand tegen de stijgende temperaturen in het Zuiden van Frankrijk